Retek-méz, a torok kéményseprője

A népi gyógyászat szerint a fekete retek a torok- és epebántalmak orvossága, mézzel elkészítve pedig egyenesen csodaszernek számít a megfázásos megbetegedésekben.

Elkészítési módja: egy fekete retket vágjuk félbe, kaparjuk ki a közepét, az üreget töltsük meg mézzel, majd alaposan becsomagolva tegyük a hűtőszekrénybe 24 órára. Másnapra a méz átveszi a retek ízét, és a mézbe sok vitamin kerül. Fogyasszuk el az üregből a mézet!

retek_mez1

Nagyon-nagyon rossz íze van! Kizárólag a megfázás/influenza azon napjain próbáljátok ki, amikor nem éreztek ízeket, szagokat!

Órákra elment a kedvem az evéstől, pedig csak egy kiskanálnyival fogyasztottam belőle. Én biztos hogy maradok a jól bevált csipkebogyós-pálinkás mézes teánál, a kivinél és a savanyú káposztánál.

csipke-palinka1

Csipkepálinka

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: